Wiebus Waggel en zijn vriendjes

Wiebus Waggel is een lief klein eendje dat bij ons in Ede is komen wonen.
Hij was altijd een beetje alleen, maar nu heeft hij gelukkig vriendjes.

Dit is Croc. Hij is heel sterk en Wiebus mag op zijn rug rijden.

wiebus

wiebus

 

wiebus

Poh gaat graag zwemmen met Wiebus.
Ze houden allebei heel veel van spetteren.

wiebus

Ollie zorgt ervoor dat Wiebus lekker kan slapen.

Kom je ook een keertje met Wiebus spelen?

 

Het regent vandaag alweer! Wiebus kijkt naar buiten en zucht eens diep. “Waarom kan de zon niet een keertje schijnen? Ik wil zo graag buiten spelen.”
Ollie rekt zich eens lekker uit. “Tja, Wiebus”, zegt hij, “de zon kan je niet zomaar te voorschijn roepen. Die komt alleen als hij het zelf wilt. Zullen we samen een spelletje spelen?” Wiebus schudt zijn kopje. Hij heeft geen zin om alweer een spelletje te spelen. Hij wil naar buiten toe. Maar in de regen word je wel heel erg nat en dat is niet leuk.
Poh is het niet met hem eens. “In de regen kan je juist lekker spetteren. Zullen we onze laarsjes aan doen en de plassen opzoeken?”
Wiebus WaggelOllie vindt dat geen goed idee. Straks wordt Wiebus nog verkouden en dan kunnen ze ook niet naar buiten als de zon wel schijnt. Hij kijkt eens goed in de kast en vindt een heel oud spelletje. Eentje met gekleurde kralen. Hij pakt het op met zijn slurf en zwaait het heen en weer. “HĂ©, wat heb je nu gevonden?” vraagt Poh. “Een heel oud spelletje, zullen we eens kijken of we dit kunnen spelen?” Dat vindt iedereen een goed idee.
Je moet de dobbelsteen  gooien en mag dan een kraal pakken in de kleur op de dobbelsteen. Maar als je die kraal al hebt, dan mag je geen kraal pakken. Het is best wel lastig om de kralen op het stokje te doen. Ollie is heel handig met zijn slurf en Poh legt ze er maar naast neer. ww3Wiebus probeert het heel voorzichtig met zijn snaveltje en ja, het lukt!
Als het spelletje is afgelopen, kijkt Wiebus naar buiten. “Kijk, het is droog, wie gaat er mee naar buiten?”
Dat is een goed idee!ww1